Παράγοντες Που Θα Επηρεάσουν Την Υγεία Των Σπερματοζωαρίων

Ο προσδιορισμός ακεραιότητας του DNA του σπέρματος (SDIA) όπως ο προσδιορισμός δομής σπερματοζωαρίων (SCSA) είναι ένα εργαλείο για τη μέτρηση των κλινικά σημαντικών ιδιοτήτων της ακεραιότητας της πυρηνικής χρωματίνης του σπέρματος. Η χρωματοτίνη είναι αυτή η μερίδα του κυτταρικού πυρήνα που περιέχει ολόκληρο το DΝΑ του πυρήνα σε ζωικά ή φυτικά κύτταρα.

Το SDIA χρησιμοποιεί τα μεταχρωματικά χαρακτηριστικά του πορτοκαλί ακριδίνης (ΑΟ), έναν ανιχνευτή DNA και τις αρχές της ροής κυτταρομετρία (FCM).

Τα δεδομένα SDIA δεν συσχετίζονται σωστά με τις κλασικές παραμέτρους ποιότητας του σπέρματος και έχουν αποδειχθεί επαρκώς ότι προβλέπουν υπο-στειρότητα και κακή αναπαραγωγική απόδοση. Η SDIA μετρά τη βλάβη του DNA. Ο βαθμός ανωμαλιών στο γενετικό υλικό του σπέρματος εκφράζεται αριθμητικά ως δείκτης κατακερματισμού DNA (DFI).

Η βλάβη του DNA μπορεί να είναι παρούσα στο σπερματοζωάριο τόσο από τους γόνιμους όσο και από τους στείρους άντρες. Επομένως, αυτή η ανίχνευση βλάβης DNA του σπέρματος μπορεί να αποκαλύψει μια κρυφή ανωμαλία του DNA του σπέρματος σε στείρους άντρες που ταξινομούνται ως ανεξήγητες με βάση τις προφανώς κανονικές συνήθεις παραμέτρους του σπέρματος.

Άνθρωποι με ανώμαλα χαρακτηριστικά σπερματοζωαρίων (περισσότερα άρθρα) παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα βλάβης του DNA στο σπέρμα τους. Το σπέρμα από στείρους άνδρες με φυσιολογικά εμφανιζόμενο σπέρμα μπορεί να έχει βλάβη στο DNA σε βαθμό συγκρίσιμο με αυτό των στείρων ανδρών με σπερματοζωάρια. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι μια μη φυσιολογική δοκιμασία SDI είναι πιο πιθανή να συμβεί σε περιπτώσεις μη φυσιολογικών παραμέτρων σπέρματος.

Οι θεραπείες του καρκίνου είναι γνωστό ότι επηρεάζουν δυσμενώς την ανδρική γονιμότητα. Η μείωση της παραγωγής σπέρματος προκύπτει από τις κυτταροτοξικές επιδράσεις χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας στο σπερματογόνο επιθήλιο.

Η βέλτιστη συσκευασία χρωματίνης σπέρματος φαίνεται αναγκαία για την πλήρη έκφραση του ανδρικού δυναμικού γονιμότητας. Οι ανιχνεύσεις SDI εμφανίζονται ως παράγοντες πρόβλεψης της πιθανότητας να συλλάβουν και να φέρουν την εγκυμοσύνη σε βιωσιμότητα.

Η βελτίωση που παρατηρείται στην κινητικότητα του σπέρματος μετά τη θεραπεία δεν συνδέεται με παρόμοια βελτίωση στην ακεραιότητα του DNA του σπέρματος (αποτελέσματα της δοκιμασίας SDIA). Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι τεχνικές επεξεργασίας σπέρματος δεν θα ελαχιστοποιήσουν τη βλάβη του DNA του σπέρματος και τη πιθανή μετάδοση γενετικών μεταλλάξεων σε υποβοηθούμενους αναπαραγωγικούς κύκλους.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι τα περισσότερα τρέχοντα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τη σημασία των μη φυσιολογικών SDIA οδηγούν σε στείρα ζευγάρια που αναζητούν θεραπεία και προέρχονται από μη-εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν τα ακόλουθα:

Η βιωσιμότητα (> 12 εβδομάδων) της εγκυμοσύνης κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση (και κατά πάσα πιθανότητα και η γεννητικότητα) μπορεί να είναι έως 2 φορές χαμηλότερη σε γυναίκες κάτω των 33 ετών, οι συζύγοι των οποίων έχουν μη φυσιολογικές αναλύσεις SDI. τα μη φυσιολογικά αποτελέσματα SDIA μερικές φορές να επανέρχονται αυθόρμητα πίσω στο φυσιολογικό, αυτό πιθανώς συμβαίνει πολύ σπάνια.

Παρόλο που ανιχνεύονται μη φυσιολογικά αποτελέσματα SDIA σε άνδρες με προφανώς φυσιολογικές αναλύσεις σπέρματος, παρατηρούνται συχνότερα μη φυσιολογικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ανδρών που έχουν μη φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος (μη φυσιολογικό αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητα ή / και μορφολογία).

Υπάρχει κάποια υπόδειξη ότι η χρήση αντιοξειδωτικής θεραπείας (Pycnogenol 200 mg ημερησίως, L-καρνιτίνη 3 γραμμάρια ημερησίως, ακετυλο καρνιτίνη 500 mg την ημέρα, Βιταμίνη C 1.000 mg ημερησίως, Βιταμίνη Ε 800 IU ανά ημέρα και βελονισμός και ορισμένα φυτικά φάρμακα) αρκετούς μήνες, μπορεί να προκαλέσει την επανάληψη της ανίχνευσης SDI σε φυσιολογική κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις.

Υπάρχει κάποια υπόδειξη ότι οι άνδρες που έχουν varicoceles (μια συλλογή από φλεβίτιδες στο όσχεο) που σχετίζονται με μια μη φυσιολογική ανάλυση SDI μπορεί να εμφανίσουν μια επαναφορά της δοκιμασίας SDI πίσω στο κανονικό, 3-6 μήνες μετά την χειρουργική ή ακτινολογική απομάκρυνση της κιρσοκήλης. Φυσικά ο βελονισμός και η βοτανοθεραπεία θα ενισχύσουν και θα τονώσουν τη ροή του αίματος στους όρχεις, διευκολύνοντας μια ταχύτερη αποκατάσταση με μεγαλύτερη πιθανότητα υγιούς παραγωγής σπέρματος μετά από μια κιρσοκήλη.

Συνοπτικά, μια μη φυσιολογική ανάλυση SDI απορροφάται ελάχιστα για την έκβαση της θεραπείας γονιμότητας γενικά και της IVF / ICSI σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποσοστό γονιμοποίησης και τα ποσοστά εγκυμοσύνης μειώνονται και η πιθανότητα πρόωρης απώλειας της εγκυμοσύνης φαίνεται να αυξάνεται σημαντικά. Ένα μη φυσιολογικό αποτέλεσμα SDIA δεν αποκλείει εντελώς την επιτυχή εγκυμοσύνη.

Η πρόγνωση επιδεινώνεται προοδευτικά καθώς η ηλικία του προμηθευτή αυγών προχωρά πέραν των 33 ετών. Παρόλο που τα μη φυσιολογικά αποτελέσματα της SDIA επιστρέφουν σπάνια σε φυσιολογικά αυθόρμητα, αυτό μπορεί και συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η επιλεκτική χειρουργική πρόσδεση μιας κιρσοκήλης και ιατρικής αντιοξειδωτικής αγωγής μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αποκατάσταση της SDIA σε φυσιολογικό. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες βρίσκονται στις βιταμίνες C και E και η φυτική ιατρική που είναι ειδική σε αυτή την κατάσταση.

Είναι πολύ πιθανό ότι η SDIA ή η SCSA θα θεωρηθούν εγκαίρως ως απαιτούμενες βασικές δοκιμασίες (που θα πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από τις βασικές παραμέτρους παραμέτρων ανίχνευσης σπέρματος (μέτρηση, κινητικότητα και μορφολογία σπέρματος) σε όλες τις περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης απώλειας εγκυμοσύνης και εξωσωματικής γονιμοποίησης ο προμηθευτής σπέρματος δεν έχει συμμετάσχει προηγουμένως σε μια εγκυμοσύνη που έχει προχωρήσει πέρα από την 12η εβδομάδα (το παραδοσιακό σημείο πιθανής βιωσιμότητας).

Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Το Reductil Και Την Βοήθεια Που Προσφέρει;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν η τυπική ανάλυση σπέρματος αποκαλύπτει κανονική μέτρηση, μορφολογία και κινητικότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κατακερματισμός του DNA του σπέρματος δεν είναι εμφανής. Με άλλα λόγια, εκτός εάν η δοκιμή SDIA εκτελείται συγκεκριμένα, δεν θα αποκαλυφθούν ζητήματα κατακερματισμού. Αυτός ο τύπος περιπτώσεως μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιδιοπαθή» υπογονιμότητα.

Η γνώμη μας βασίζεται στην κλινική εμπειρία ότι ιδανικά, τόσο ο άνδρας όσο και οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ακόμη και αν δεν υπάρχει εμφανής ανδρικός παράγοντας.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι το στρες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Πηγαίνοντας από τη βασανιστική δοκιμή της προσπάθειας να συλλάβει αφήνει πολλά ζευγάρια εξαιρετικά στρες.

Έτσι, που κατά τη στιγμή της ανάλυσης των σπερματοζωαρίων τα πάντα φαίνονται φυσιολογικά, με την πάροδο του χρόνου, λόγω του άγχους που είναι εγγενές στην κατάσταση, η ποσότητα του σπέρματος μπορεί στην πραγματικότητα να πραγματοποιηθεί. Συνεπώς, συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού, της βοτανοθεραπείας και των κατάλληλων συμπληρωμάτων (εάν η παθολογία είναι εμφανής) ή προληπτική (εάν η παθολογία δεν είναι εμφανής). Κατά τη γνώμη μας, η προληπτική συμπεριφορά συχνά αποκλείει την ανάγκη αντίδρασης. Η πρόληψη είναι το κλειδί.

Σχολιάστε